VZW De Madam, vrouwen- en lesbocentrum

MELDERTSTRAAT 38 - 3500 Hasselt

email: demadam@yahoo.com - tel: 011 25 22 94


••• Vrijdag 23 februari om vanaf 20u30u:

Vernissage tentoonstelling Khiara Gray

Over Khiara
Khiara is een hooggevoelige jonge vrouw die haar wereld ziet, beleeft en schildert met de spirituele kleuren van emoties. Ze is geïnteresseerd in alles wat een gevoelswereld heeft: mensen van alle plaatsen en tijden en zaken waarop mensen hun gevoelswereld projecteren zoals bijvoorbeeld dieren of speelgoed.
Khiara’s kunst treedt op als spiegel in de brede zin. Je ervaart bij het kijken mogelijks een gelijkenis, bewonderenswaardige capaciteit, een dwarszittende emotie, een tegenstrijdige opvatting, een prikkelende kleur, een herkenbare blik… Ze spoort je aan om die spiegel te beleven en een mening te vormen over jouw perceptie. Ze vraagt je om door te gaan met je leven, vergezeld van een nieuw inzicht.

Over de tentoonstelling: Outgiving of womens’ sexuality / Uiting van vrouwelijke seksualiteit

Deze portretreeks toont de intense emoties van vrouwen wanneer ze opgaan in hun seksualiteit en geeft zodoende weer wat een ‘sexy vrouw’ zou moeten zijn: zelfstandig, trots, één met haar gevoel…
Dat in tegenstelling tot het beeld van de ‘sexy vrouw’ dat we in de maatschappij zien: in de media en in het straatbeeld. Een vrouw die haar seksualiteit beleeft, heeft niet per definitie een perfecte make-up, glanzend, golvend haar en een zijdelingse blik. Zij is open, ontvankelijk en krachtig in haar emotie en gezichtsuitdrukking.
De media maakt van het vrouwenlichaam een sierlijk object dat helpt andere objecten en diensten te verkopen. Om die objectivering tegen te gaan, wordt het lichaam van de vrouwen in kwestie niet afgebeeld. Alle aandacht gaat naar het subject, naar de beleving, door enkel overweldigend intieme portretten te tonen.

De tentoonstelling is te bezichtigen tijdens de openingsuren van het RBHL of op afspraak en loopt tot 25 maart 2018.


Home

Agenda